Sastojci
oko 250g Svježh malina
Žuta krema:
1 jaje + 1 žumanjak
30g Šećera ( kristal)
100g bijele čokolade
1 kom. Vanilin šećer Dolcela
5 listića želatine
2 dc Slatkog vrhnja Dolcela
Tamna krema:
2 dc Slatkog vrhnja Dolcela
100g čokolade za kuhanje
1 listić želatine
Dno kolača:
piškote
Priprema
1.
Kalup za srneća leđa obložimo prozirnom folijom. Po sredini kalupa, u 3-4 reda, cijelom dužinom poredamo maline, sa otvorom prema gore.
2.
Istopimo na pari bijelu čokoladu. Listiće želatine, namočimo u hladnu vodu.
Jaje sa još jednim žumanjcem pjenasto umutimo, dodavajući šećer sa vanilijevim šećerom. Dobijenu smjesu kuhamo par minuta na pari, dok se ne zgusne, svo vrijeme miješajući. U kremu dodamo ocjeđene listiće želatine i mješamo dok se želatine ne otopi. Prilijemo istopljenu bijelu čokoladu i sve dobro promješamo. Ostavimo smjesu sa strane, da se malo ohladi. U ohlađenu dodamo sladko vrhnje, koje smo prije toga umutili. Dobro promješamo, da se sve lijepo sjedini. Ako imamo koju malinu viška, možemo ih natrgat u komadiće i baciti u kremu. Tako kolač bude još šareniji i veseljije. Meni je ostalo malina, ali sam ih zaboravila dodati u žutu kremu, što ću drugi puta napraviti .... Ako opet ne zaboravim.
Smjesu prelijemo preko malina i postavimo kalup u hladilnik.
3.
Istopimo nad parom čokoladu za kuhanje. Namočimo list želatine u hladnu vodu.
Umutimo sladko vrhne, dodamo istopljenu i prohlađenu čokoladu i sve dobro izmješamo. List želatine istopimo sa žlicom vode i prilijemo u tamnu kremu. Sve zajedno dobro promješamo i izlijemo preko žute kreme.
4.
Odmah preko čokoladne kreme poredamo piškote, zavijemo kolač sa svih strana prozirnom folijom i ostavimo u hladilnik, da se sve dobro stegne. Još bolje je sve ostaviti preko noći.
5.
Dobro ohlađen kolač istresemo na odgovarajuću tacnu i narežemo na veće komade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar