Sastojci
BISKVIT
3 jaja
3 kašike tople vode
80 gr brasno
2o gr kakao(3 kašike)
100 gr šećer
vanilin šećer
prašak za pecivo
KREMA:
400 dl mlijeko
puding vanilija
6 kašika šećer
80 gr maslac
50 gr šećer u prahu
vanilin šećer
2 banane
malo soka od limuna
Slatkog vrhnja Dolcela
malo sjeckanog kikirikija,oraha ili lješnjaka
2 reda cokolade za kuhanje
Priprema
1.
Odvojiti bjelanca od zumanaca,pa zumanca pjenasto umutiti sa šećerom,vanil šećerom i vodom.Dodati čvrsti snijeg od bjelanaca,pa zatim i brašno,kakao i pecivo lagano umiješati da se sjedini.Na pleh staviti pek papir pa masu rasporediti i poravnati i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni 10 min.Kad je pečen, biskvit zamotati u vlažnu krpu posutu šećerom, i pustiti da se hladi.
2.
3oo ml mlijeka staviti da provri,u ostatak mlijeka pomiješati puding, šećer i vanil šećer pa dodati mlijeku i miješati dok se ne zgusne.Staviti da se hladi.Izmiksati omekšali maslac sa šećerom u prahu pa dodati u ohlađen krem.Banane oguliti pa presjeći da se ljepše slože,pa ih poprskati sa malo limunovog soka(da ne potamne)
3.
Namazati krem na bikvit,staviti banane i zarolati.Umutiti vrhnje za šlag,pa premazati rolat.Otopiti čokoladu sa 2 kašike slatkog vrhnja pa "poprskati" šlag,i posuti sjeckanim kikirikijem.Dobro ohladit
Prijatno
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar