Sastojci
16-21 piškota
6-8 v.ž glazure od čokolade
1.sloj;
45 dag ricotte
5 dag šećera u prahu
4 v.ž otopljene želatine
4 dag mljevenih oraha
2.sloj;
1 vrećica praška za instant čokoladni puding bez kuhanja
250 ml hladnoga mlijeka
3 v.ž šećera
250 ml vrhnja za šlag
za ukrašavanje;
12 dag šećera
22 polovice oraha
Priprema
1.
U lonac s debljim dnom stavite šećer te ga zagrijavajte na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi.U međuvremenu obložite lim za pečenje pek-papirom pa po njemu,ne s prevelikim razmakom,rasporedite orahe.Kada šećer poprimi zlatnu,njime ravnomjerno prelijte orahe i ostavite karamel da se stisne.
2.
U međuvremenu obložite stijenke i dno četvrtastog kalupa papirom za pečenje.Na dno poslažite piškote pa ih ravnomjerno pokapajte glazurom.
3.
U zdjeli izmiksajte ricottu sa šećerom u prahu,umiješajte otopljenu želatinu,dodajte orahe i miksajte dalje dok krema ne postane lijepo prozračna.
4.
Kremu žlicom ravnomjerno razmažite po piškotama pa stavite kolač na 3 sata u frižider.
5.
Pripremite puding prema uputama na pakiranju,dodajte šećer i potom malo-pomalo primješajte tučeno slatko vrhnje.
6.
Čokoladnom kremom napunite slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom te je istisnite po kolaču u obliku pruga.Ili ju normalno premažite preko kreme od sira.
7.
Orahe u karamelu pažljivo odvojite od papira i njima ukrasite kolač izrezan na kocke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar