Sastojci 6 osoba
tijesto 1;
3 jaja
2 v.ž vruće vode
9 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag kokosovog brašna
2 m.ž praška za pecivo
7,5 dag gustina(škrobnog brašna)
tijesto 2;
3 jaja
2 v.ž vruće vode
8 dag šećera
1 vanilin šećer
2 m.ž praška za pecivo
7,5 dag gustina (škrobnog brašna)
7,5 dag oštrog brašna
2 v.ž nutelle
premaz;
30 dag nutelle
krema;
9 listova svijetle želatine
20 rafaello kuglica(1 veća kutija)
1 l slatkog vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
2 v.ž nutelle
Priprema
1.
Za bijeli biskvit pomiješaj sve sastojke;jaja s vrućom vodom,dodajšećer,vanilin š.,kokos,gustin i prašak za pecivo.Ispeci biskvit u četvrtastoj tepsiji obloženoj pek-papirom,na 180 stupnjeva oko 30 minuta.Prije slaganja torte malo ga ohlađenog natopi s toplim mlijekom.
2.
Za tamni biskvit pomiješaj;jaja s vrućom vodom,obje vrste šećera,gustina,brašna,praška za pecivo i na kraju umiješaj nutellu.Peci u istoj tepsiji,na istoj temperaturi oko 30 minuta.
3.
Za kremu namoči želatinu,otopi je pa pomiješaj s malo šlaga kojeg predhodno čvrsto izmiksaš s vanilin šećerom.Zatim pomiješaj s ostatkom šlaga.Kremu podijeli na 3 dijela i u 1 dodaj nutellu a 2 dio ostavi čist,a3 isto čisti dio ostavi za premaz vrha i rubova torte..Bijeli biskvit premaži nutellom,pa gore rasporedi polovice rfaello kuglica(ja sam stavila 5 redova sa po 4 polovice u redu)pa premaži s tamnom kremom.
4.
Tada gore stavi tamni biskvit,isto ga premaži s nutellom i stavi opet polovice rafaello kuglica,pa prekrij svijetlom kremom.
5.
Vrh torte i stranice premaži s 3 dijelom kreme.Stavi na hlađenje.
6.
1 sat prije posluživanja stavi se hostija(ne prije)Kupila sam ju u dućanu;jeftine su a lijepe(ima svih vrsta-crtića)Izmiksala sam još 2 dcl šlaga,dodala malo žute boje i time ukrasila tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar