Sastojci 6 osoba
za 50 komada;
18 dag čokolade za kuhanje
16 dag margarina
16 dag šećera
2 žutanjka
3 m.ž praška za pecivo
1,5 v.ž kakao
1,5 m.ž cimeta
30 dag glatkog brašna
Priprema
1.
Na pari otopite čokoladu i margarin pa ohladite.U ohlađeno umiješajte šećer pa zatim žutanjke ,brašno,prašak za pecivo,kakao,cimet.Zamijesite i stavite u frižider na 2 sata.
2.
Nemojte se iznenaditi kad izvadite tijesto iz frižidera jer će vam biti tvrdo ko kamen(ja sam mislila da nije u redu recept)ali takvo mora biti.Dvije tepsije obložite pek papirom i na njih slažite s razmakom loptice od tijesta koje malo stisnete rukama.Tijesto odvajajte uz pomoć žličice jer je tvrdo a oblikujte rukama(neka vas ne zbuni što se tijesto mrvi i tvrdo je-vi samo rukama oblikujte kuglice)
3.
Peče se na 165-170 stupnjeva oko 12 minuta.Neka vas opet ne zbuni što su keksi mekani i mrve se pod prstima-i to je normalno.Kekse ne dirati,već ih izvaditi i pustiti da se ohlade u tepsiji.Tada se stvrdnu i bez problema vade.
4.
Tijekom pravljenja ovih keksića više puta sam pomislila da recept nije dobar (tijesto pretvrdo,mekano kad se ispeče...) ALI vjerujte pratite samo recept i uživate ćete na kraju u čokoladnim poljupcima.!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar