Sastojci 6 osoba
tijesto;
50 dag Pšenično glatko brašno Podravka
2 m.ž soli
1 Instant kvasac Dolcela
250 ml tople vode
50 ml toplog mlijeka
2 v.ž ulja
punjenje;
15-20 dag kuhane šunke
oko 6 trokuta mazivi sir(Zdenka ili slično)
premaz;
1 jaje
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od brašna,soli,kvasca,mlijeka ,vode i ulja.Ostavite ga na toplom da se digne.Kad se digne promijesite ga i razvaljajte kao za kiflice ili buhtle i narežite na kvadrate.Na sredinu stavite šunku izrezanu na kockice ili šnite.Na vrh stavite komadić sira(ja sam svaki trokut prerezala na 3 dijela).
2.
Peciva zatvorite tako da ih prstima stisnete kako nebi izlazio nadjev(kao kod buhtli).Stavite u okrugli lim obložen pek papirom.Ostavite još oko 15 minuta da se diže.Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
3.
Kad se peciva dignu premažite ih razmućenim jajetom .Po želji možete ih posipati sjemenkama .Pecite ih oko 40 minuta dok ne poprime lijepu boju.
4.
Peciva možete puniti bilo kakvom salamom i bilo kakvim sirom(po želji ili s onim šta vam je pri ruci).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar