Sastojci 4 osobe
žuti slatki krumpir
suncokretovo ulje
1 mala žličica crvene ljute mljevene paprike
1 žlica vegete
sol
Priprema
1.
Nisam pisala količinu krumpira jer to vam ovisi o veličini protvana di ćete peći. Ako je veći uzet ćete više krumpira, ako je manji, uzet ćete manje. Nema tu filozofije.
Krumpir ogulite, narežite na četvrtine. Ako smatrate da su vam četvrtine prevelike, možete ih još prepoloviti.
2.
U zdjelu stavite narezani krumpir, dodajte ulje, i začine (ljutu mljevenu papriku, vegetu, prstohvat soli). Promiješajte rukama da se sve dobro izmiješa. Krumpir ne smije biti suh i treba 'plivati' i ulju.
3.
Krumpir prebacite u protvan zajedno s uljem u kojem ste ga marinirali i pecite oko sat na 200'C.
U protvan možete staviti papir za pečenje, nije obavezno.
Posluživanje
Poslužite toplo kao prilog uz neko meso ili uz neki osvježavajući umak. Dobar tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar