loading...

Pravi JUGOSLAVENSKI kolač !!!

 Sastojci 6 osoba

    20 dag šećera
    1 vanilin šećer
    120 ml ulja
    4 jaja
    20 dag oštrog brašna
    1 prašak za pecivo


    135 ml vode
    1 l vode
    20 dag šećera
    1 kg jabuka
    2 pudinga od vanilje
    slatko vrhnje za šlag

 Priprema

    1.

    Žumanke i bjelanjke odvojite.Od bjelanjaka napravite snijeg.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Na kraju drvenom kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva u većemu plehu obloženom pek papirom(oko 40*30 cm).

    2.

    Jabuke ogulite i narežite na šnitice pa stavite kuhati sa šećerom i vodom.Ukuhajte puding razmućen u malo vode sa šećerom.Kuhanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit.Kad se kolač ohladi,ukrasite ga šlag pjenom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar