loading...

FANTASTIČAN UKUS, FENOMENALAN IZGLED, JEDNOSTAVNA I BRZA, TORTA KOJU SIGURNO ŽELITE NAPRAVITI !!

 Sastojci 6 osoba

    beze kore;
    6 bjelanjaka
    25 dag šećera
    12 dag prženih mljevenih lješnjaka
    2 v.ž krušnih mrvica

    bijeli biskvit;
    4 bjelanjaka
    4 v.ž šećera
    4 v.ž brašna
    2 v.ž ulja
    1/2 praška za pecivo


    krema od višanja;
    oko 50 dag višanja
    5 dcl soka od višnji
    6 v.ž šećera
    1 puding od vanilije

    bijela krema;
    1/2 l vrhnja za šlag
    1 želatina
    2 vanilin šećera
    25 dag mascarpone sira

 Priprema

    1.

    Za beze kore izmiksati čvrsti snijeg od bjelanjaka,pa dodati šećer  i nakon toga lješnjake(koje ste predhodno popržili,ohladili i samljeli).Na kraju umiješati krušne mrvice i ispeći 3 beze kore u okruglom kalupu za torte promjera 26 cm.Ja sam ih pekla na 180 stupnjeva oko 25 minuta.Za biskvit izmiksajte bjelanjke pa dodajte šećer,brašno ,ulje i prašak za pecivo.Isto pecite na 180 u istom kalupu kao i beze kore oko 15 minuta.Ohladite pa prerežite.Za kremu od višanja skuhajte sok od višanja  -pa kad provri ukuhajte prašak za puding pomiješan s šećerom.Kad se krema zgusne umiješajte ocijeđene višnje.Vrhnje za šlag istucite pa dodajte mascarpone i želatinu pripremljenu prema uputama.


    2.

    Na dno kalupa stavite prvu beze koru.Premažite s 1/3 kreme od šlaga i mascarponea.Prekrijte polovicom bijelog biskvita i na to sipajte pola kreme od višanja.Ohladite.Opet stavite beze koru,bijelu kremu,bijeli  biskvit te drugu polovicu kreme od višanja.Prekrijte s preostalom bijelom kremom i poklopite s zadnjom beze korom.

    Ukrasite po želji-ja sam je ukrasila s šlag kremom od vanilje od Podravke.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar