Sastojci 6 osoba
beze kore;
6 bjelanjaka
25 dag šećera
12 dag prženih mljevenih lješnjaka
2 v.ž krušnih mrvica
bijeli biskvit;
4 bjelanjaka
4 v.ž šećera
4 v.ž brašna
2 v.ž ulja
1/2 praška za pecivo
krema od višanja;
oko 50 dag višanja
5 dcl soka od višnji
6 v.ž šećera
1 puding od vanilije
bijela krema;
1/2 l vrhnja za šlag
1 želatina
2 vanilin šećera
25 dag mascarpone sira
Priprema
1.
Za beze kore izmiksati čvrsti snijeg od bjelanjaka,pa dodati šećer i nakon toga lješnjake(koje ste predhodno popržili,ohladili i samljeli).Na kraju umiješati krušne mrvice i ispeći 3 beze kore u okruglom kalupu za torte promjera 26 cm.Ja sam ih pekla na 180 stupnjeva oko 25 minuta.Za biskvit izmiksajte bjelanjke pa dodajte šećer,brašno ,ulje i prašak za pecivo.Isto pecite na 180 u istom kalupu kao i beze kore oko 15 minuta.Ohladite pa prerežite.Za kremu od višanja skuhajte sok od višanja -pa kad provri ukuhajte prašak za puding pomiješan s šećerom.Kad se krema zgusne umiješajte ocijeđene višnje.Vrhnje za šlag istucite pa dodajte mascarpone i želatinu pripremljenu prema uputama.
2.
Na dno kalupa stavite prvu beze koru.Premažite s 1/3 kreme od šlaga i mascarponea.Prekrijte polovicom bijelog biskvita i na to sipajte pola kreme od višanja.Ohladite.Opet stavite beze koru,bijelu kremu,bijeli biskvit te drugu polovicu kreme od višanja.Prekrijte s preostalom bijelom kremom i poklopite s zadnjom beze korom.
Ukrasite po želji-ja sam je ukrasila s šlag kremom od vanilje od Podravke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar