Sastojci 4 osobe
1/2 kg mljevenog mješanog mesa
1 sirovi naribani krumpir
1 jaje
2 šnite kruha+mlijeko za namočiti
1 luk
1/2-1 dcl vrhnja za kuhanje
sol,vegeta
2 kuhana jaja
4-5 v.ž vrele kosane masti(mljev.slanine)
Priprema
1.
Šnite kruha namočiti mlijekom.Luk nasjeckati,izdintati i ohladiti.Jaja skuhati ohladiti i prerezati na polovice.Zamijesiti smjesu od mljevenoga mesa,jaja,sirovog naribanog krumpira,izdinstanoga luka,istisnutog kruha(ili žemlje).Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i začiniti sa soli,vegetom.Staviti u frižider na 15-20 minuta da se smjesa malo stisne.
2.
Smjesu rastanjite sa nauljenim rukama na papiru za pečenje,na rub poslažite kuhana jaja i zarolajte čvrsto.
3.
Pećnicu zagrijte na 180-200 stupnjeva.U maloj posudi zagrijte kosanu mast do vrenja ,pa žlicom zalijte pripremljenu roladu prije pečenja.Odmah stavite u pećnicu.Tijekom pečenja 2-3 puta podlijte vrh s sokom od pečenja.Servirajte uz prilog po želji.Odlična je i hladna.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar