Sastojci 6 osoba
tijesto 1;
15 dag omekšalog margarina
7 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
5 kapi arome limuna
prstohvat soli
4 žumanjka
15 dag mljevenog maka
4 bjeljanka
8 dag šećera
6 dag glatkog brašna
5 dag gustina(škrobnog brašna)
4 v.ž mlijeka
tijesto 2;
20 dag glatkog brašna
12dag omekšalog margarina
8 dag šećera u prahu
1 žumanjak
krema;
500 ml slatkoga vrhnja
4 v.ž sirupa od kupine
1 crveni preljev za torte
2 učvrščivaća za šlag(kremfix)
za premaz;
1 bjeljanak
malo kristal šećera
mljeveni mak
pekmez od kupine
Priprema
1.
Za tijesto 1 izradite margarin s šećerom u prahu,vanilin šećerom,aromom,soli i žumanjcima dok ne dobijete pjenastu kremu.Na brzinu umiješajte mak.Od bjeljanjaka ,uz postupno dodavanje šećera,izradite čvrsti snijeg.Dodajte ga u smjesu od margarina i pažljivo promiješajte.
2.
Brašno i gustin pomiješajte pa umiješajte zajedno s mlijekom.Tijesto ulijte u kalup promjera 26 cm,koji ste predhodno namazali i pobrašnili i izravnajte.Pecite na 180 oko 45 minuta.
3.
Tijesto 2;Uspite brašno s ostalim sastojcima redom u zdjelu i izradite tijesto.Ostavite 1/2 sata na hladnom.
4.
Tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm.Pomoću dna od kalupa za torte(26 cm)izrežite ploču i stavite je na lim za kolače na koji ste stavili pek-papir.Preostalo tijesto izvaljajte na debljinu od oko 4 mm,izrežite kalupom srca pa isto stavite na lim.Premažite ih razmućenim bjeljankom i po želji pospite krupnim šećerom.Pecite na 180 oko12 minuta.
5.
Ohlađeno drugo tijesto premažite pekmezom od kupine.
6.
Krema;pomiješajte slatko vrhnje,sirup i preljev za torte.Dodajte kremfix i izradite prema uputi na omotu.Ohlađenu tortu 2 put prerežite i stavite tijesto na na koru od prhkoga tijesta.
7.
Tortu nadjenite sa 2/3 kreme i spojite.
8.
Preostalom kremom premažite površinu i obod te ostavite 1 sat na hladnome.
9.
Posipajte makom i ukrasite srcima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar