2 ledo lisnata tijesta
3 Pudinga vanilin Dolcela
1 l mlijeka
9 žlica šećera
250 g margarina ili maslaca
200 g mliječne čokolade ili čokolade za kuhanje
malo ulja
poprženi i sjeckani lješnjaci
Priprema
1.
Za kremu umutiti 3 praška za puding sa 9 žlica šećera i dodati malo mlijeka, a preostalo mlijeko staviti na vatru. U zagrijano mlijeko dodati umućeni puding i miješati dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati umećeni margarin(po želji možete dodati i malo šećera u prahu). Kremu staviti na hlađenje.
2.
Tijesto razvaljati te rezati trake širine oko 2 cm. Trake stavljati na cjevčice za šaum role te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 15 min - kada dobiju boju.
3.
Čokoladu otopiti na pari
Nakon što se malo ohladi umočiti rolice u čokoladu i posuti sjeckanim lješnjacima, te ih puniti kremom.
Rolice staviti na hlađenje.
Posluživanje
Najbolje su dan poslije iz frižidera ;P
meni je ispalo oko 40 rolica.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar