Sastojci 6 osoba
50 dag mljevene puretine(ili piletine)
25 dag mesnate pečene(ili kuhane)slanine
1 v.ž sjeckanog peršina
1 v.ž Vegete
3 v.ž krušnih mrvica
1 luk
1 jaje
sol,papar,ulje
Priprema
1.
Ako koristimo bijelo meso puretine ili piletine,sameljemo ga.Zajedno sameljemo i slaninu(špek).U samljevenu smjesu dodamo sitno sjeckani luk,jaje,vegetu,sol,papar,peršin i krušne mrvice.Mijesimo smjesu dok ne postane jednolična.
2.
Uzimamo po malo smjese sa nauljenim rukama i rukama oblikujemo ćevape.Svaki ćevap nabodemo na štapić za ražnjiće i pečemo na zagrijanom roštilju poprskanom ulju.Ja sam ih pekla u pećnici na 200 stupnjeva,na limu obloženom pek papirom.
Prije pečenja sam ih kistom premazala uljem ,i jednom okrenula tijekom pečenja.Peku se dok ne dobiju lijepu boju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar