Za biskvit:
8 žlica šećera
8 žlica ulja
8 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
5 jaja
Za glazuru:
300 g čokolade za kuhanje
0,5 L vrhnja za šlag
200 g kokosa
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjka ta izmiksajte bjelanjke i ostavit sa strane.
2.
Miksajte žumanjke sa šećerom te im postepeno dodajte ulje, brašno (prethodno pomiješano sa praškom za pecivo) te kakao.
3.
Kada dobijete jako gustu smjesu dodajte bjelanjke i miksajte još malo dok se sve ne sjedini. Izlijte smjesu u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite biskvit 40 minuta.
4.
Dok se biskvit peče rastopite čokoladu za kuhanje sa vrhnjem. Stavite je sa strane te joj dodajte kokos. Dobro promiješajte. Na još vruću tortu izlijte čokoladu i ostavite preko noći na hlađenju.
5.
Dobar tek!
Posluživanje
Poslužite uz šlag i dekoraciju čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar