Sastojci
Za tamni dio
200 g čokolade za kuvanje
60 g putera
70 g smeđeg šećera
1 kom jaje
50 g brašna
za svijetli dio
140 g putera
100 g šećera
2 kom jaja
150 g brašna
5 g praška za pecivo
50 ml mlijeka
1 kom vanilin šećer
po želji ribana korica narandže ili limuna
Priprema
1.
Istopiti puter i čokoladu i ostaviti da se maaalo ohladi. Sipati šećer i miješati da se šećer istopi.
2.
U čokoladu sipati jaje i mutiti, dodati brašno i miješati da se masa izjednači.
3.
Smjesu sipati u kalup 10x30 cm obložen alu-folijom poravnati i staviti u rernu zagrijanu na 180 C da se zapeče oko 15 min.
4.
Za svijetli dio, puter sobne temperature mutiti sa šećerom i vanilin šećerom da se šećer istopi. Dodavati jedno po jedno jaje muteći neprekidno. Izmiješati brašno i prašak za pecivo pa dodavati u smjesu sa jajima postepeno i naizmjenično sa mlijekom. Umutiti sve da se masa izjednači.
5.
Izvaditi zapečeni tamni dio iz rerne i sipati svijetli dio, poravnati i vratiti u rernu da se peče do kraja na 160 C oko 30 min ili provjeriti čačkalicom.
6.
Pečen kolač izvaditi iz kalupa
7.
i ostaviti da se ohladi
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar