Kazu: prave pekarske kifle!

 Sastojci

     1kg
    brasna
     2
    kasike secera
     1
    kasika soli
     1/2l
    vode
     2
    kasike ulja
     1kesica/1kocka
    kvasca
     1
    jaje za premazivanje


Priprema


    Kvasac istopiti u malu mjeru tople vode.
    2.Promjesati sa viljuskom da se sigurno izjednaci
    3.Ostaviti da malo odstoji
    Od navedeni sastojaka s desne strane napraviti ravnu smjesnu
    po mognucnosti dodati jos malo vode, jer zavisi do brasna kako ce da se izjedini tijesto.
    2.Gotovo tijesto ostaviti da odstoji jedno 15-20 minuta. Da nadodje.
    3.Rernu zagrijati na 250 stepeni.

    4.Od tijesta napraviti 16-22 loptice, koje ces motati u oblik kifli. U
    5.Gotove kifle premazati jajem da dobije boju kao na slici. Po zelji posuti krupne soli ili nesto drugo po zelji.
    .Staviti u rernu da se pece na 250 stepeni na 12-14min.

coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar