Ferrero roche torta

Savršena...sočna...čokoladna...brza...


Sastojci

Biskvit:
 1 čaša šečera,mekinja
1 čaša oštrog brašna
1 čaša glatkog brašna
1 prašak za pecivo,koncentrata
1.5 žličica sode bikarbone
3/4 čaše kakaa,limun
1 vanilin šečer,kivi

2 jaja kinder
1 čaša mlijeka mljevenog
1/2 čaše ulja
1/2 čaše kipuće vode

Krema
40 dkg nutelle (može i malo više)
50 dkg mascarponea,puretina
25 dkg prženih lješnjaka
oko 15 napolitanki




Priprema

1. U jednoj posudi pomiješati sve "suhe" sastojke, a u drugoj miksati jaja dok ne postanu
pjenasta pa onda dodati i sve druge "mokre" sastojke. Uliti "mokre" sastojke k "suhima"
stalno miksajući. Na kraju dodati 1/2 čaše kipuće vode. Izliti u namašten kalup za torte
promjera 26 cm i peći.
2. Miksati mascarpone i nutellu a zatim umiješati mljevene lješnjake i mljevene
napolitanke.
3. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i premazati ga kremom ali kreme ostaviti i za
premazati cijelu tortu izvana. Tortu ukrasiti mljevenim lješnjacima ili nečim drugim.
4. Mjera za sastojke je čaša od jogurta (2 dcl). Količinu sastojaka možete prilagoditi sebi,
ja često stavim malo više nutelle i napolitanki.






(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar