Sastojci
1 salica 250ml.
Tijesto:
200gr. sećera ( kristal)
2 rendane korice od limuna
400gr. Glatkog brašna Podravka
malo soli
300gr. putera/maslaca
FILL:
4 velika jajeta
200gr. sećera ( kristal)
1 salica kiselog vrhnja
100gr. glatkog brasna
malo soli
700gr. sezonskog voća (jagoda, malina, kupina itd)
Priprema
1.
TIJESTO:U secer dodajte rendanu koricu od 2 limuna i sa prstima dobro izmjesajte da secer postane vlazan od limunove korice.U to dodajte brasno,malo soli i sjeckani hladni puter.Mijesite da dobijete mrvicasto tijesto.Od smjese odvojite 1.5 salicu tijesta i ostavite u fridz.Ostatak istresite u pleh vel. 30x20 i stavite da se pece u zagrijanoj pecnici na 180C oko 15-20 min.Ostavite sa strane dok pravite fill.NE ISKLJUCUJTE PECNICU.
2.
Miksajte jaja sa secerom.Dodajte sol,zatim kiselo vrhnje i brasno.Izmiksajte sve dobro a zatim dodajte kupine i imjesajte sa SPATULOM.
3.
Fill istresite preko tijesta i sa zlicom fino i ravnomjerno rasporedite kupine po citavom tijestu...
4.
Preko kupina rasporedite ostatak tijesta koje ste cuvali u fridzu...Vratite ponovo u pecnicu i pecite 50 min.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar