loading...

Fini kolac od kupina i kiselog vrhnja sa prhkim tijestom !!

 Sastojci

    1 salica 250ml.
    Tijesto:
    200gr. sećera ( kristal)
    2 rendane korice od limuna
    400gr. Glatkog brašna Podravka
    malo soli
    300gr. putera/maslaca


    FILL:
    4 velika jajeta
    200gr. sećera ( kristal)
    1 salica kiselog vrhnja
    100gr. glatkog brasna
    malo soli
    700gr. sezonskog voća (jagoda, malina, kupina itd)

 Priprema

    1.

    TIJESTO:U secer dodajte rendanu koricu od 2 limuna i sa prstima dobro izmjesajte da secer postane vlazan od limunove korice.U to dodajte brasno,malo soli i  sjeckani hladni puter.Mijesite da dobijete mrvicasto tijesto.Od smjese odvojite 1.5 salicu tijesta i ostavite u fridz.Ostatak istresite u pleh vel. 30x20 i stavite da se pece u zagrijanoj pecnici na 180C oko 15-20 min.Ostavite sa strane dok pravite fill.NE ISKLJUCUJTE PECNICU.
    2.

    Miksajte jaja sa secerom.Dodajte sol,zatim kiselo vrhnje i brasno.Izmiksajte sve dobro a zatim dodajte kupine i imjesajte sa SPATULOM.
    3.

    Fill istresite preko tijesta i sa zlicom fino i ravnomjerno rasporedite kupine po citavom tijestu...


    4.

    Preko kupina rasporedite ostatak tijesta koje ste cuvali u fridzu...Vratite ponovo u pecnicu i pecite 50 min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar