GRCKA BAKLAVA

Sastojci:

     600gr kora za pitu
     5 jaja
     250gr secera
     1 solja ulja
     1 kiselo mleko
     1 p.za pecivo
     1 vanil secer
     350gr mlevenih oraha


SIRUP:

     4 solje secera
     4 solje vode




Priprema:

Kore podeliti na pola.Jaja umutiti, dodati secer, ulje, kiselo mleko, p.za pecivo i vanil secer.Redjati u pleh i kore premazati svaku posebno sa gornjim filom.Kada se potrosi 300gr kora u sredinu staviti 350gr oraha pa nastaviti slagati dalje kore.Poslednja koraisto  treba da bude namazana. 
Slozenu baklavu iseci pre nego sto se stavi peci na srednjoj temperaturi. Sirup:Secer i vodu kuvati 15 min.Na toplu baklavu preliti hladan sirup.




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar