Tijesto moze stajati do 7 dana u frizideru,ja pravim cesto od njega lepinje i piroskice punjene sunkom i sirom…
Sastojci
1 kg mekog brasna
1 sjezi kvas
1 mala zlica praska za pecivo
2 jaja
2 dcl jogurta
1 mala zlica secera
2 male zlice soli
2 i pol dcl mlijeka
Priprema
1.
Kvasac pomijesate s 1/2 dcl toplog mlijeka i zlicom secera i ostavite da se digne.
2.
U brasno dodate sve ostale sastojke, preostali 2 dcl mlijeka , dignuti kvasac i zamijesite tijesto.
3.
Ja ga drzim u velikoj posudi u frizideru i pokrijem s plasticnom folijom.
4.
Moze stajati u frizideru i do sedam dana ako ne potrosite prije, odkidate komad po komad i pecite lepinje, piroske ili sto vec zelite.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar