Ovaj recept je od moje bake, koristim ga godinama i za karfiol (moji, iz tursije, jedino njega jedu :)) i za krastavce. Odlicno je odmerena kolicina soli, secera i sirceta..taman su kako treba, a sto je najbitnije, nista se ne kuva, sve se hladno spaja :).
SASTOJCI
2 l vode
1/2 l sirceta
100 gr soli
200 gr secera
vinobran (onoliko koliko pise na uputstvu, ako imam manje, ja otprilike stavim..ne puno)
lovor list
biber u zrnu
za krastavce slacica i mirodjija (po zelji)
krastavci
karfiol
PRIPREMA
U hladnu vodu dodati, redom, sve sastojke i ostaviti da se otopi. Povremeno promesati, a za to vreme ocistiti i oprati karfiol (ili krastavce), poredjati u teglu, dodati zacine po zelji i preliti sa tecnoscu.
Ostaviti malo tecnosti, u jednu vecu solju (ako upije), a tegle poklopiti sa necim do uvece. Uvece dodati tecnosti, ako je potrebno i povezati tegle.
Povrce, sa ovim receptom, ostane cvrsto, ne odmekne..Ja unazad, godinama, kada pojedemo karfiol, tecnost u kojem je bio sipam u plastiku i ponovo napunim istu teglu novim karfiolom i prelijem istim prelivom u kojem je stari karfiol stajao. Ukiseli se za 4-5 dana..nema nikakve razlike :).
Izvor: coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar