loading...

Medicina nema odgovor: više od 3500 teško bolesnih pacijenata ozdravilo je samo od sebe

Tumor na mozgu, sljepoća, kronične bolesti, paraziti koji nestaju preko noći.

Ne, nije bajka, nego podatak Instituta za noetičku znanost koji je dosad prikupio više od 3500 medicinskih kartona osoba čije su se bolesti, ponekad i u završnim fazama, povukle – same od sebe.

Konvencionalna medicina za ovaj fenomen koji naziva “spontano povlačenje bolesti” još uvijek nema odgovor.

Kako se dogodi da tumor koji ni operacija ne može odstraniti jednostavno nestane iz čovjekovog tijela?

Kako se dogodi da osoba koja još jučer nije mogla držati žlicu u rukama danas kuha ručak za svoju obitelj i vozi djecu u školu?

Na to pitanje odgovaraju alternativni liječnici.

Tvrde da je odgovor jasan – snaga pozitivnog mišljenja ili tzv. placebo efekt ne poznaje granice pa čini ono što je mnogima nezamislivo – i najteže bolesti tjera na poraz.

I to uz pomoć neobičnih lijekova – ljubavi, zahvalnosti i užitka, odnosno zadovoljstva.

Ovi osjećaji, poručuju alternativni liječnici,  djeluju kao privatni zaštitari mentalnog, a kasnije i tjelesnog zdravlja.
Najveći čovjekov neprijatelj - stres


Oko 90% svih bolesti u čovjekovom tijelu izaziva stres, pokazuju dosad provedena istraživanja, dok su geni, okolina i loše životne i prehrambene navike tek manjina.

Stres u čovjekov život ulazi na mala vrata – opterećenost svakodnevicom, poslovnim obvezama, brigom za zdravlje i sigurnost, ponekad stvaraju kronični psihološki pritisak kojeg osoba i nije svjesna.

Tijelo ne poznaje stvarni i lažni strah, ono poznaje strah i brigu, bilo da je realna (netko vam fizički prijeti) ili je tek riječ o zabrinutosti za budućnost.

U tom stanju, autonomni živčani sustav uvijek djeluje kao zaštita, aktivira se kako bi riješio prijetnju.

Adrenalin i kortizol koji se pritom izlučuju ubrzavaju srčani ritam, disanje i rad mišića, krvni tlak, dok se probavni i reproduktivni sustav stavljaju “na čekanje”.

U slučaju kada je prijetnja lažna, kada je uzročnik tog stresa briga ili strah, kada od njega ne možete pobjeći skokom preko ograde ili ga oboriti hrvačkim zahvatom, sva se ta silna energija uzalud troši.

Dan za danom, takvo stanje iscrpljuje organizam i dolazi do početka problema – upalnih procesa, slabljenja imuniteta i pojave kroničnih bolesti jer se tijelo i um ne mogu oporaviti na vrijeme.

Bez odmora, mira, bez vremena koje će čovjek posvetiti sebi, tijelo je u stalnoj fazi iscrpljivanja koje dovodi do ozbiljnih medicinskih stanja.


Lijekovi – ljubav, zahvalnost i radost


Kako onda obična gesta zahvalnosti može pomoći?

Jednostavno, dokazuju medicinski fenomeni - ljudi koji su odbili lijekove, operaciju, kemoterapiju, zračenje i druge konvencionalne metode liječenja bolesti.

Dokazali su da placebo efekt i ljubav, zahvalnost i zadovoljstvo poništavaju učinke stresa na organizam.

Oni potiču stvaranje zaštitnih antitijela, jačaju imunitet i ublažavaju upale te pomažu tijelu da se izbori protiv uzročnika bolesti.

Stvaraju zalihe koje su dosad iscrpljene i daju tijelu, umu i duhu novu snagu.

Na prirodan način djeluju kao prevencija i terapija u isto vrijeme.

Ove prirodne lijekove, besplatne i svakome dostupne, možete gomilati bez straha i štete po organizam jer mogu samo pomoći.

I vama i drugima.

A postoji nekoliko načina kako potaknuti njihovu “proizvodnju”, ako ih kojim slučajem nemate dovoljno.


Dr. Cynthia Thalk, kardiologinja, kaže da ljubav dokazano djeluje na srce.

“Svaka misao i svaka emocija uzrokuje stotine i tisuće novih neuropeptida i hormona koji stvaraju posebnu simfoniju pozitivnih ili negativnih efekata na ljudski organizam” – kaže, poručujući da jačanje empatije i ljubavi ima snažan utjecaj na liječenje kardiovaskularnih bolesti.

Humor je još jedan snažan obrambeni mehanizam organizma – jači je od straha i očaja, opušta mišiće i ublažava bol. Znanost potvrđuje da smijeh “zbunjuje” receptore zadužene za prepoznavanje boli, pa je tada osjećate u znatno blažoj varijanti.

Ujedno, smijeh i radost potiču obnovu imuniteta i jačaju samopouzdanje.

Alternativna medicina preporučuje i meditaciju, koja oslobađa od napetosti, potiče dio mozga zadužen za sreću i pozitivnost, osigurava više razine kisika u krvi i povećava pranu.

Dio prirodnih terapeuta tvrdi i da je snagom volje moguće “nagovoriti” tijelo da samo proizvede leukocite za specifičnu bolest.

U tome vam mogu pomoći i snažni prirodni lijekovi, biljke, voće i povrće, začini.

No najvažnije je, poručuju alternativni terapeuti, vjerovati da rješenje postoji.

Jer, kao što je stres, kojeg organizam sam hrani, sposoban uzrokovati bolest, tako su i ljubav, zahvalnost, sigurnost i druge pozitivne misli, emocije i razmišljanja sposobne obnoviti tijelo i izliječiti ga.

Nada je stoga – u vama.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar