loading...

Lili-vanili - predivan, veoma ukusan !!


Sastojci

    Biskvit
     3 bjelanjka
     3 jušne žlice šećera
     3 jušne žlice brašna
    Nadjev od jagoda
     1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
     3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
     2 dcl vode ili soka od jagode
     2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)
    Krema
     1/2 litre mlijeka
     3 žumanjka
     2 cijela jaja
     1 vrećica vanilin šećera
     2 vrhom pune jušne žlice brašna
     3 jušne žlice šećera
     2 ml (jedna ampulica Dr.Oetkera) arome vanilije
     1/2 (125 gr) margarina ili maslaca
    Za ukrašavanje
     po potrebi slatko vrhnje za šlag
      jagode za ukras


Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.
    2
    U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.
    3

    Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!
    4
    Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.
    5
    Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
    6
    Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.
    7
    Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.
    8
    Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.


izvor : http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar