Narandža - mascarpone keksi

 Sastojci

    Za 22 keksa:
    90 g maslaca sobne temperature
    40 g šećera
    1 vanilin šećer
    1 prstohvat soli
    70 g mascarpone sira
    1 žumanjak



    korica 1 naranče
    2 žlice limunovog soka
    1 žličica praška za pecivo
    185 g glatkog brašna
    Za valjanje:
    30 g šećera
    1 vanilin šećer

 Priprema

    1.

    U zdjelu staviti maslac sobne temperature narezan na komadiće, šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, naribanu koricu naranče ili limuna, limunov sok i mascarpone sir. Miksati dok se ne dobije glatka smjesa.

    Dodati žumanjak i dobro ga umiksati u smjesu.

    Potom dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Ne miješati dugo, samo da se sastojci povežu.
    2.

    Tijesto podijeliti na 22 kuglice (20 g težina svake kuglice).

    U zdjelici izmiješati 30 g kristal šećera sa vanilin šećerom.

    Svaku kuglicu uvaljati u šećer i slagati na lim obložen papirom za pečenje.





    Peći 20 minuta na 170°C ili dok s donje strane i po rubovima ne počnu dobivati boju.

    Keksi se pri pečenju neće rašitiri niti pasti pa ako želite tanje kekse, malo ih pritisnite špatulom. Pripaziti na vrijeme pečenja jer će se tanji keksi kraće peći.
    3.

    Kekse ohladiti pa spremiti u limenu kutiju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar