SASTOJCI
Za piškotu:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaoa
6 kašika tople vode
Za milki krem:
1 litar mleka
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Za toping-preliv:
200 g mlečne čokolade
5 kašika mleka
4 kašike šećera
100 g margarina
PRIPREMA
Piškota: Jaja umutiti sa šećerom. Brasno, prašak za pecivo i kakao posebno izmesati. Dodati jajima i lagano mešati. Dodati vodu i sve sjediniti. Razliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni,20 minuta. Kada se dobro ohladi preseći po pola.
Milki krem: Od 1 litra mleka odvojiti 150 ml i izmešati sa gustinom i šećerom. U preostalo mleko dodati belu čokoladu, staviti da provri. Kada se čokolada istopila uliti polagano masu od gustina. Mešati non stop sve dok se fil ne zgusne. U ohlađeno dodati umućen margarin sa prah šećerom.
Toping: Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati dok se svi sastojci ne rastope.
Filovanje:
Stavite koru, beli fil i na kraju toping. Zatim odložite u frižider da se stegne. Kada malo očvrsne, preko stavite koru, pa drugi deo belog fila i na kraju toping. Dekorišite tortu po želji i vratite u frižider da se dobro stegne.
izvor : http://www.domacikolaci.net
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar