loading...

Bečki kolač - svaki zalogaj se topi u ustima !

 Sastojci:
Kore

        100 gr putera
        150 gr čokolade
        100 gr šećera u prahu
        2 kašike brašna
        4 jaja

Fil:

        350 gr čokolade
        1/2 l slatke pavlake
        3 kašike ruma
        3 kašike šecera u prahu


Ukrašavanje

        50 gr čokolade
        1 kašika ulja



Priprema:
Umutiti puter i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki pleh obložiti pek papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.Ohladjenu koru preseći na pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.Na tacnu staviti koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar