Domaca supa sa griz knedlama


Sastojci:

     1 kom. jaje
     1 supena kasika  maslinovog ulja
     4 supene kasike  griza
     1-2kocke  za supu ( ili kosti)
     1 mrkva
     zacini:
    vegeta,so,crni biber,persun






Priprema:

    U jedan litar vode ili manje skuhati pilece ili telece kosti da pustu mrsnocu ili dvije kocke za supu ,persun ,mrkvu i zacina po ukusu .
    Dok se temeljac kuha pripremiti griz knedle :
    u zdjelicu pomjesati jaje ,griz,ulje i malo zacina ( vegete i soli)
    Sa dvije male kasicice spustati knedlice u lonac gdje se kuha temeljac .
    ( Ne morate punit vrhom kasicice jer knedle narastu i bice velike )
    Kuhati jos 10 min na tisoj vatri i juhica je gotova !





Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar