Izuzetno fin, izdašan i dekorativan, omiljen u mojoj obitelji i sad ga djelim s vama.
Sastojci 10 osoba
Tjesto:
45 dkg brašna
10 dkg šećera
4 žumanjka
17 dkg maslaca (margarina)
1/2 Praška za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
3 velike žlice kiselog vrhnja
Fil 1:
15 dkg mljevenih oraha
15 dkg šećera
3-4 velike žlice ruma
Fil 2:
50 dkg svježeg sira
25 dkg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 velike žlice pšenične krupice ( griza )
4 bjelanjka (snijeg)
I još :
šečer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Tjesto:
Prosijte brašno s praškom za pecivo, napravite udubinu i dodajte ostale sastojke. Zamjesite glatko tjesto, ne smije se lijepiti za ruke. Podjelite na dva dijela.
Jedan dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i prebacite u tepsiju koju ste premazali sa malo ulja, poravnajte prstima ako niste dobro izmjerili veličinu tepsije.
Ja pečem u teflonskoj 25 x 35.
2.
Fil 1:
U posudi izmješajte orahe i šećer i ravnomjerno pospite po tjestu u tepsiji. Poškropite sa rumom.
3.
Fil 2:
Miksajte bjelanjke da dobijete čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiksajte sir sa šećerom i vanilin šećerom. Pomoću šibe za snijeg umješajte bjelanjke i griz u sirnu smjesu i dobro izmješajte.
Fil nanesite na smjesu oraha, poravnajte i na nju stavite drugu polovicu razvaljanog tjesta. Izbodite čačkalicom ili vilicom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180*C.
Pecite 25 do 30 min, ovisi o pećnici. Treba ostati svjetla. Provjerite da li je pečena čačkalicom.
4.
Pečenu pitu prekrijte krpom i ostavite da se potpuno ohladi, ako se negdje napuhnula samo lagano krpom potapšajte dok je još vruča da se spusti.
Posluživanje
Režite je ohlađenu na pravokutnike, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Dobar tek!
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar