loading...

Lenjin pita - Ovaj recept sam dobila prije nekoliko godina od kolegice s posla pod ovim nazivom

Izuzetno fin, izdašan i dekorativan, omiljen u mojoj obitelji i sad ga djelim s vama.


Sastojci 10 osoba

    Tjesto:
    45 dkg brašna
    10 dkg šećera
    4 žumanjka
    17 dkg maslaca (margarina)
    1/2 Praška za pecivo Docela
    1 Vanilin šećer Dolcela
    3 velike žlice kiselog vrhnja
    Fil 1:
    15 dkg mljevenih oraha
    15 dkg šećera
    3-4 velike žlice ruma
    Fil 2:
    50 dkg svježeg sira
    25 dkg šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 velike žlice pšenične krupice ( griza )
    4 bjelanjka (snijeg)
    I još :
    šečer u prahu za posipanje


Priprema

    1.

    Tjesto:

    Prosijte brašno s praškom za pecivo, napravite udubinu i dodajte ostale sastojke. Zamjesite glatko tjesto, ne smije se lijepiti za ruke. Podjelite na dva dijela.

    Jedan dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i prebacite u tepsiju koju ste premazali sa malo ulja, poravnajte prstima ako niste dobro izmjerili veličinu tepsije.

    Ja pečem u teflonskoj 25 x 35.
    2.

    Fil 1:

    U posudi izmješajte orahe i šećer i ravnomjerno pospite po tjestu u tepsiji. Poškropite sa rumom.
    3.

    Fil 2:

    Miksajte bjelanjke da dobijete čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiksajte sir sa šećerom i vanilin šećerom. Pomoću šibe za snijeg umješajte bjelanjke i griz u sirnu smjesu i dobro izmješajte.

    Fil nanesite na smjesu oraha, poravnajte i na nju stavite drugu polovicu razvaljanog tjesta. Izbodite čačkalicom ili vilicom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180*C.

    Pecite 25 do 30 min, ovisi o pećnici. Treba ostati svjetla. Provjerite da li je pečena čačkalicom.
    4.

    Pečenu pitu prekrijte krpom i ostavite da se potpuno ohladi, ako se negdje napuhnula samo lagano krpom potapšajte dok je još vruča da se spusti.

Posluživanje

Režite je ohlađenu na pravokutnike, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Dobar tek!
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar