Cvijet kiflice zasigurno će oduševiti izgledom i okusom, stoga krenimo polahko.
Tijesto
1/2 l mlijeka, 200 g margarina/maslaca, 1 dcl ulja, 1 svježi kvasac, 1 prašak za pecivo, 2 žličice soli, 2 žličice šečera, 2 jaja, 1 kg glatkog brašna.
Priprema
U 1-2 dcl mlakog mlijeka dodati 1 žlicu brašna, malo šećera te svježi kvasac. Umutiti žlicom te ostaviti dok kvasac ne nadođe. U posudu isuti brašno, dodati otopljeni margarin ili maslac, ulje, mlijeko, šećer, sol, prašak za pecivo, jaja te kvasac. Tijesto glatko umijesiti te pustiti da odstoji na toplom dok se ne podupla. Nakon toga na radnoj plohi, koja je prethodno posuta brašnom, tijesto razvaljati te podijeliti na 24 jednaka dijela (trebate dobiti krugove, krugove možete sjeći s kalupom za krafne ili uz pomoć veće čaše).
Fil
200 g sira, 1 jaje i 1 bjelance, malo soli.
Umutiti i filovati kiflice. Također, filovati kiflice možete i s mesom ili pak možete napraviti slatke.
Premaz
Za premazivanje umutiti preostalo žumance s 1 žlicom ulja te po želji kiflice pospati s makom, sezamom...
Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar