NAJBOLJE LEDENE KOCKE DO SADA


Sastojci

    Biskvit
     6 jaja
     6 žlica šećera
     2 žlice ulja
     3 žlice kakaa
     6 žlica brašna
     1 prašak za pecivo
    Preljev
     1 dl šećera
     2 dl vode
    Krema
     7,5 dl mlijeka
     2 pudinga od vanilije
     1 žlica gustina
     10 žlica šećera

     25 dag margarina
     1 bourbon vanilija šećer
    Glazura
     13 dag čokolade za kuhanje
     6 žlica ulja





Priprema

    Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo ohladiti pa zaliti preljevom.
    Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
    Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.



    Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar