loading...

ČOKOLADNA FANTAZIJA -brzo,jednostavno,i fino..Bez jaja,i za cas! Sa cokoladom!

 Sastojci

    Tjesto (solja od 2 dl.):
     2 solje brasna
     2 solje secera
     1/2 solje ulja
     2 solje jogurta
     2 kasicice sode bikarbone

     2 kasicice kakaoa (tamnijeg).
    Preliv:
     10 kasika secera
     10 kasika mljeka
     100 g. maslaca
     100 g. cokolade
     1 kasika ruma (po zelji).



Priprema

    U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
    Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
    Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
    Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
    Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.

    U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.
    Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
    Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!

Posluživanje
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))


Izvor:  www.coolinarika.com


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar