Elegantna torta od badema, kokosa, maskarpone sira i bele cokolade. - Raffaello Cake!

 Sastojci 12 osoba

    1 casa = 250 ml.
    6 L. jaja, sobne temperature
    prstohvat soli
    200 gr. sećera ( kristal)
    100 gr. samljevenih Badema Dolcela
    125 gr. brasna
    1 kasicica (5.gr.) badem ekstrakt
    FIL
    200 gr. bele čokolade
    3 kasike (45 gr.) kokosovog mleka
    250 gr. mascarpone sira
    400 ml. slatke pavlake sa 35% mm
    30 gr. secera u prahu
    40 gr. Kokosovog brašna Podravka
    1 kasicica ( 5 gr.) kokosovog ekstrakta
    250 ml. kokosovog mleka
    kokosovog brasna za posipanje
    rafaelo kuglice za ukrasavanje




 Priprema

    1.

    Potreban je kalup za torte promera 24 cm. Namastite dno i strane kalupa i oblozite parcment papirom-dno i strane.
    2.

    Odvojite belanke od zumanca .

    U posudi sa belancima dodajte prstohvat soli i mutite dok se dobije penasta smesa. Dodavajte secer u nekoliko navrata i mutite dok se dobije cvrsta smesa.
    3.

    U tanjiru sa zumancima dodajte ekstrakta od badema, lagano ih viljuskomi razmutite pa ih dodajte u cvrstom smesu od belanaka polako mesajuci spatulom da se dobro sjedine.
    4.

    Dodajte mljevene bademe, polako mesajuci spatulom pa dodajte brasno. Kad se sve dobro sjedini istresite smesu u kalupu i stavite da se pece na 170c oko 40-45 min.

    Kad je peceno ostavite keks da stoji u kalupu oko 10-15 minuta. Izvadite iz kalupa i stavite na zicu da se skros ohladi.
    5.

    Dok se keks pece, spremite fil. Na pari otopite belu cokoladu, dodajte kokosovo mleko i dobro izmesajte da se dobije fina glatka smesa.
    6.

    U duboku posudu izmutite maskarpone sira da omeksa. Dodajte smesu od bele cokolade i miksajte da se sve dobro sjedini.
    7.

    Izmutite slatku pavlaku zajedno sa secerom u prahu i kokosovim ekstraktom i od te smese dodavajte po nekoliko kasika u smesu sa sirom i cokoladom, mesajuci spatulom, ne mikserom. Na kraju dodajte kokosovo brasno i kad je sve dobro pomesano pokrijte posudu najlonskom folijom i stavite u frizideru do upotrebe.




    8.

    Ohladjeni keks izrezite na 3 jednaka dela. Svaki deo poprskajte sa jednom trecinom od kokosovog mleka papreko toga trecine od fila. Postupak je isti za sve tri kore.

    Posipite celu tortu sa kokosovim brasnom. Posipite okolo sa seckanim bademima a u sredini stavite rafaelo kuglice i dekoracije od bele cokolade-opcionalno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar