Jagode u oblacima - Znači, petit keksi, žuta krema za kremšnjite i šaum, i naravno nezaobilazno lisnato, puffff !!

 Sastojci

    Žuta krema:
    10 žumanjaka
    300 grama šećera
    350 grama brašna
    2 l mlijeka

    Šaum:
    10 bjelanjaka
    300 grama šećera
    2 vrećice želatine
    petit keksi
    250 grama lisnatog tijesta
    jagode




 Priprema

    1.

    Od dvije litre mlijeka oduzmite pola litre u koju umješajte žumanjke i brašno. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i dodajte dio sa žumanjcima kad zakuha.
    2.

    Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    3.

    U kalup posložite kekse.
    4.

    Kad stavite smjesu sa žumanjcima gurnite u smjesu čaše sa malo vode da napravite rupe.
    5.

    Kad se smjesa ohladi polako okrenite svaku čašu i lagano izvadite van.
    6.

    Za šaum istucite bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg u koji dodajte želatinu namočenu i rastopljenu.
    7.

    U svaku rupu stavite malo šauma, ubodite jagode.




    8.

    Prekrijte sve rupe sa šaumom.
    9.

    Stavite ostatak bjelanjaka i poravnajte te stavite da se dobro ohladi.
    10.

    Lisnato izrežite na kocke i ispecite.

    Svaku izrezanu kocku poklopite kockom lisnatog.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar