loading...

Kremsnite bez jaja

Sastojci:

    4 vrecice (40 g) pudinga vanilia
    200 g gustina (skrobnog brasna)
    2 l mlijeka
    3 vanil secera
    250 ml vrhnja za slag
    150 g secera
    kore
    petit keksi i lisnato tijesto


Priprema:

    Od 2 l mlijeka oduzeti oko 400 ml.
    Ostatak mlijeka staviti kuhati, dodati secer i van. secer.
    Prah  za puding i gustin dobro izmijesati s 400 ml mlijeka.
    Kada mlijeko zavrije, skloniti ga s vatre, smanjiti temperaturu na minimum i lagano ulijevati smjesu pudinga i gustina uz stalno mijesanje.
    Ne smije se prebrzo ulijevati smjesa da se ne naprave grudice. Vratiti na vatru i kuhati par minuta dok se lijepo zgusne.
    Probati je li dosta slatko, po zelji dodati jos secera dok je smjesa vruca da se secer  moze otopiti.
    Smjesu ostaviti da se hladi, obavezno pokriveno da se ne napravi korica.
    Vrhnje istuci u cvrsti slag i umijesati u dobro ohladjenu smjesu. Kratko izraditi mikserom da se lijepo poveze.
    Kremom nadjenuti kore ili petit kekse.
    Ja uvijek radim s petit keksima jer moji ne vole kore. U tom slucaju kekse namakati u mlako mlijeko i slagati na pleh.
    Ostavaiti u frizideru par sati, posipati secerom u prahu ili premazati slagom, rezati na kocke i uzivati :)
    Moze se staviti i 1 instant zelatina da krema bude cvrsca.



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar