BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN

Ovaj sam recept dobila od jedne Svabice :-)...bas tako!Razlika stoji u tome sto je udata za Beogradjanina preko 20god,i prica Srpski bolje i od Vuka Karadzica :-)

Sastojci

1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance

40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli
za nadev
300gr sira
1 belance





Priprema

u mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..
procedura je kao kod ''ludog testa''
testo ke lepo narasti i u frizideru.
kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
pomesati sir i belance,pa filovati.
sastaviti krajeve prstima.
piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje

Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko...uz coca-colu:-) mojadeca tako vole





izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar