BIJELA EGIPAT TORTA - ZADOVOLJITI ĆE SVAKO NEPCE !

Sastojci:

Kora:

- 9 belanaca
- prstohvat soli
__ - 9 kašika šećera
- 4,5 kašike brašna
- 180 gr mlevenih, pečenih lešnika

Krem I:

- 9 žumanaca
- 9 kašika šečera
- 3 kašika brašna
- 450 ml mleka
- 170 gr putera

Krem II:

- 150 gr šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 gr  pečenih mlevenih lešnika







Priprema:

Peku se od ove mere u kalupu prečnika 25 cm 3 kore.
3 belanca ulupati sa prstohvatoms oli pa nastaviti mućenje sa šećerom dok se šećer ne otopi.
Zatim dodati 60 gr mlevenih pečenih lešnika i 1,5 kašiku brašna.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 – 20 minuta.
Za krem I pomešati žumanca, brašno i šećer sa malo mleka a ostatak staviti da provri pa kad provri zakuvati mešavinu sa žumancima i mešati dok se ne zgusne.
OStaviti zatim da se potpuno ohladi.
Ulupati puter penasto pa mud odavati ohladjen krem uz mućenje.
__ Ne mutite predugo da vam se krem ne bi otpustio pa bio redak.
Za krem II šećer otopite o istresite u podmazan pleh.
Ohladite pa izlomite u blender.
Dodajte i lešnike pa sve zajedno samlejite.





izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar