loading...

NAJPOPULARNIJI NUTELLA KOLAČ SPREMAN ZA 30 MINUTA! AKO NISTE – MORATE PROBATI

SASTOJCI
Kora
250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
40g putera
100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
30 g cokolade u prahu

FILOVI
250 g krem sira
50 g secera
150 g nutelle
0,5 l slatke pavlake

GANACHE
150 g cokolade noisette
150 ml slatke pavlake




PRIPREMA
1.
Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.

Filovi
1.
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Ganache
1.
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga 😀 Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje 😉 I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje 😀
Prijatno!:)
2.
Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella…



http://www.coolinarika.com/
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar