loading...

Lambada - perfektan recept, kao i ukus!

 Sastojci

    TJESTO
    4 žumanjaka
    4 žlice šećera
    4 žlice oštroga brašna
    4 žlice ulja
    4 žlice vode
    4 bjelanjak istučenih u čvrsti snijeg

    ŽUTA KREMA
    1 litra đus soka od naranđe
    3 pudinga od vanilije
    1 žlica gustina
    8 žlica šećera
    1 ulje naranđe (oranđ)


    BIJELA KREMA
    8 dcl. mlijeka
    8 žlica brašna
    1 žlica gustina
    8 žlica šećera
    25 dkg. maslaca ili margarina za kreme

    još treba petit keksi

    GLAZURA
    10 dkg. čokolade za kuhanje
    7 dkg. margarina
    3 žlice vode
    3 žlice šečera

 Priprema

    1.

    Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, vodu, zatim brašno i snijeg od bjelanjaka te lagano umiješajte u žumanjke.
    2.

    Smjesu pecite u namazanom i brašnom posutom plehu, veličine cca 36*22 cm, u predhodno zagrijanoj pečnici na cca 180 stupnjeva oko 20-25 minuta, ovisno o pečnici. ( dok postane zlatno žuto)
    3.

    Za to vrijeme pripremite žutu kremu,.. U kipuči sok zakuhajte predhodno izmiješan puding,  gustin i šećer u malo soka i kuhajte par minuta . Vruče prelijte na vruče tijesto i  na to odmah posložite petit kekse. Ostavite da se ohladi.

    4.

    Sada skuhajte bijelu ktemu,...U kipuči mlijeko zakuhajte predhodno izmiješano brašno, gustin i šećer u malo mlijka i kuhajte par minuta dok se dovoljno zgusne,...ohladite a u hladno umiješajte maslac sobne temperature.



    5.

    Na hladni kolać stavite bijelu kremu a preko prelijte čokoladnu glazuru.
    6.

    Glazura,...na laganu vatru stavite vodu, šečer i izmrvljenu čokoladu, miješajte do vrenja, maknite sa vatre te u to postepeno umiješajte margarin, kada je smjesa ujednačena, glatka,... prelijte preko kolača

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar