loading...

KOLAČ KOJEG SVI VOLE PIJESAK KOCKE BEZ PEČENJA

Sastojci
    6 pudinga od vanilije
    2l mlijeka
    2dl secera
    +
    250g maslaca sobne temperature
    Dodatni sastojci:
    300g istopljene cokolade(tamne ili mlijecne)
    300g mljevenog kekisa ili(przenih ljesnjaka)
    300g kokosa

    ukrasavanje:
    2 vrecice slag pjene ili
    2-3dl slatkog tucenog vrhnja


Priprema
    1.
    Puding skuhati po uputstvima.Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi(najbolje je puding skuhati noc prije)
    2.
    Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku.Umiksati dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
    3.
    U 1 dio dodati 300g istopljene cokolade (dobro izmjesati)
    4.
    U 2 dio dodati mljevene kekse i
    5.

    U 3 dio dodati kokosovo brasno
    6.
    Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje(lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup sasuti Masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
    7.
    Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3-4h ili u zamrzivac na 2h.. Ohladjen kolac premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem..Ukrasiti po zelji…
Posluživanje

Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja..Zato je najbolje puding skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci…


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar