ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT

Sastojci:

    500 gr pilećih prsa
    4 kašike putera
    1 luk
    150 gr gljiva
    250 ml pileće super ili kocka
    1 kašika brašna
    ½ limuna sok
    peršun





Način pripreme:

    Pileća prsa izrežite i istucajte.
    Posolite i pobiberite.
    U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.
    Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
    Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.




Izvor: domacica.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar