loading...

Kako meso učiniti mekšim i sočnijim prilikom pečenja

Soda bikabona je nezaobilazna u svakom domaćinstvu. Mnogima su poznata njena magična svojstva i mnoštvo načina njene primjene, kako u kuhinji, tako i u kozmetičke svrhe, piše portal uspesnazena.com


A da li ste znali da obična soda bikarbona može biti korisna u pripremi mesa?

Možda vam to zvuči iznenađujuće, ali ona će vam pomoći da napravite ukusnu sočnu šniclu, čak i od najtvrđeg komada mesa. Povećavajući ph mesa, soda bikarbona omogućava zadržavanje vlage, i čini njegovu strukturu nježnijom.

Da biste omekšali tvrdo meso, slijedite sljedeće korake kao u videu:
http://www.dailymotion.com/video/x3iru5w_kako-meso-uciniti-meksim-i-socnijim-prilikom-pecenja_lifestyle

Izvor: uspesnazena.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar