loading...

PROVEREN RECEPT KOJI SVIMA USPIJEVA I SVI SU NJIME ODUSEVLJENI PRINCES KROFNE

.nekad moja najveća kuharska tragedija, samo zato što sam bila nestrpljiva i
svaki čas otvarala rernu dok se peku, a sada......... samo zato što, baš nikako,
ne otvaram rernu dok se ne ispeku:)))


Sastojci

za tijesto
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
mrvica soli
4 kom jaja

za kremu
1/2 l mlijeka
250 g šećera
2 kom žumanca
4 kašike uvrh pune gustina
2 kom vanil šećera
125 g margarina

i još
3 dl slatke pavlake


Priprema

1. U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva.Kad provri sipati brašno i
miješati da se dobije jednolična masa.Ostaviti da se ohladi.
2. Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smjesu od brašna i neprekidno mutiti
mikserom.
3. Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen
papirom za pečenje. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.
4. Rernu zagrijati na 200 stepeni pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene
oko 40 minuta.
5. Za vrijeme pečenja rerna se ne smije otvarati.
6. Za kremu u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko šećer i
vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i
miješati da se zgusne.
7. U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
8. Ohlađene krofne rasjeći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i
poklopiti gornjim dijelom krofne.
9. Posuti šećerom u prahu.
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar