Nevjerojatno jednostavan kolač od biskvita bez brašna s kokosom i orasima i lagane kreme od čokolade s rumom. Svi koji su ga probali kažu da je savršen! I u pravu su :)

 Sastojci 6 osoba

    Za biskvit dacquise
    5 bjelanjaka
    100 g kristalnog šećera
    100 g kokosa
    100 g mljevenih oraha
    prstohvat soli
    par kapi limunova soka

    Za kremu
    200 g čokolade za kuhanje
    2 dl vrhnja za šlag
    rum




Priprema

    Priprema biskvita
    1.

    Zagrijati pećnicu na 180°.

    Mikserom tući bjelanjke sa solju dok se ne zapjene. Uliti limunov sok. Kad se počne stvarati snijeg, postupno dodavati malo po malo šećera. Ukupno miksati 10-ak minuta ili dok se ne dobije jako čvrst snijeg.

    Postupno dodavati kokos i orahe.

    Kalup obložiti papirom za pečenje i namazati ga maslacem.

    Na njega namazati smjesu za biskvit, poravnati i staviti peći 15 minuta.

    Pečeni biskvit podijeliti na 3 jednaka dijela.
    Priprema kreme
    1.

    Na pari otopiti čokoladu.

    Kad se otopi, ostaviti hladiti na sobnoj temperaturi (nikako ne u hladnjaku). U otopljenu čokoladu uliti ruma (i to dosta!). Dobro izmiješati dok se sve ne poveže. Povremeno promiješati kako se hladi i stišće.

    Ohlađenu čokoladu dobro izmiksati i uliti malo vrhnja za šlag. Kad dobije na volumenu i malo posvijetli, miksati i malo po malo dolijevati vrhnje za šlag. Kad se sve ulije, miksati dok se ne dobije čvrsta krema (paziti da se vrhnje ne pretuče!).

    Kremu razdijeliti napola i namazati dijelove biskvita. Sastaviti kolač. Zadnji sloj biskvita (po želji) namazati s minimalnom količinom kreme, tek toliko da se kokos ima za što primiti.

    Sastavljeni kolač staviti hladiti nekoliko sati.

Posluživanje

Dobro ohlađen kolač rezati na ploškice i poslužiti.




izvor . coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar