Napolitanski karnevalski prsten - Predivan ,socan kugluf

 Sastojci 4 osobe

    1l mlijeka
    250g griza
    50g maslaca
    1 limun/korica
    1 naranča/korica
    prstohvat soli
    6 jaja
    400g ricotte/skuta
    200g šećera
    2 paketa vanilija secera/mahuna vanilije
    Ostalo:
    maslac+oštro brasno za kalup
    secer u prahu za posipanje






Priprema

    1.

    Prva faza:

    Stavite u lonac mlijeko.Dodajte griz,promijesajte metlicom  ,dodajte sol  te koricu neprskanog limuna i narance.

    Pustite da sve prokuha ,smanjite temperaturu pa ostavite kuhati dok se smjesa ne zgusne,pazite da stalno mijesate.

    Kuhano maknite sa vatre pa dodajte maslac,mijesajte da se otopi.

    Ostavite da se ohladi.

    Duga faza:

    Rzbijte jaja u dublju zdjelu dodajte secer,ricottu ,secer vaniliji ili vaniliju iz mahune ovisno sto koristite,sve dobro promijesajteda se poveze .

    Zagrijte pecnicu na 180C

    Kalup ,najbolje onaj prstenasti sa rupom u sredini/slika OVDJE/  ,dobro premazite maslacem i pospite mrvicama ili ostrim brasnom.

    U smjesu sa jajaima dodajte kuhani griz ,promijesajte da se sve poveze.

    Prebacite u kalup,poravnajte.

    Pecite 50Min.

   
    2.

    Pustite da se ohladi pa izvadite mazljivo iz kaupa.Pospite secerom u prahu.





izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar