Pobjedite prehladu za tri dana: ZLATNI MED – najjači prirodni antibiotik (RECEPT)

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak. Zlatno mlijeko koji je idealan za zglobove i kičmu, a neko je samo vidjeo kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocijen i neprocjenljiv prirodni lijek. On posjeduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene apoteke, takav lijek nema negativan efekat na crijevnu mikrofloru.

Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima. O tome svjedoče potvrde naučne literature.

U Ajurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i ljekovitu smjesu – „Zlatni med“, mješanjem kurkume u prahu i meda.




Zlatni med – najjači prirodni antibiotik. Recept:

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promješajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

1 dan – na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku cijelog dana
2 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike
3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smjesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja.

Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta.

Ovu smjesu možete takođe koristiti u kompleksnom liječenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve lijekove, konsultujte se sa svojim ljekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus.

Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim ljekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savjet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu poslije obroka – djeluje na grlo, pluća, a za vrijeme obroka – na sistem za varenje, poslije obroka – na debelo crijevo i bubrege.





Izvor: uspesnazena.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar