loading...

Rascvjetane hrenovke u dizanom tijestu

Ideja je preuzeta s jednog bloga. Ja sam recept isprobala, preradila i
pojednostavila i evo drage moje postavljam ga ovdje, da ga i vi isprobate! Ovo
je drugi put u roku od tri dana da pravim hrenovke u tijestu na ovakav način i
to vam sve govori! Mirisala je cijela kuća dok su se pekle, a o izgledu ne
trebam ni da vam govorim…divne dekorativne!

Sastojci 9 osobe
500 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
1 žlica šećera
1 žličica soli
1 jaje
250-300 ml mlijeka
50 g maslaca
9 Hrenovki Podravka (500 g)
Za premaz:
1 jaje
1 žličica maslinovog ulja
2 mlada luka
Za posipanje:
2 žličice sezama


Priprema
1. U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer, sol, jaje i toplo mlijeko te izradite tijesto.
2. Dodajte otopljeni maslac i ponovo zamijesite. Tijesto mora biti glatko i odvajati se od
stijenke posude.
3. Tijesto prekrijte i ostavite na toplom da se volumen udvostruči (30-45 minuta).
4. Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 9 jednakih loptica. Svaku lopticu premijesite i
ostavite da se malo odmore.
5. Uzmite po jednu lopticu i razvaljajte je u kvadrat širine hrenovke.
6. Hrenovku umotajte u tijesto i prerežite 4 puta na jednake veličine. Pazite da tijesto ne
prerežete skroz do kraja.
7. Uzmite prvi i zadnji kraj te prebacite jedan preko drugog.
8. Presječene krajeve okrenite prema gore (da se vide hrenovke). Preostala tri kraja
ostanu na mjestu, samo ih preokrenite, tako da se vide hrenovke. Na kraju dobijete
oblik cvijeta.
9. Cvjetove složite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite na toplom oko 20
minuta da se tijesto digne.
10.Cvjetove premažite pripremljenim premazom i pospite sezamom.
11.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta do zlatne boje.
Za premaz:
1. Umutite jaje s maslinovim uljem, a mladi luk narežite na tanke kolutiće.
Posluživanje
Cvjetove od hrenovki poslužite tople.
Savjet
Dio brašna možete zamijeniti zobenim brašnom.



www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar