loading...

Ako imate OVE smrtonosne biljke, trebate ih odmah ukloniti iz svoje kuće!

Određene biljke mogu biti opasne po zdravlje cijele obitelji. Ovo je popis smrtonosnih biljaka koje trebate ukloniti iz svog doma odmah.

Ova biljka je svrstana kao “najviše otrovna biljka u Sjevernoj Americi”. Simptomi su bolni grčevi, grčevi u trbuhu, mučnina i najviše fatalnih slučajeva koji će dovesti do smrti. Preživjeli iz ove vrste trovanja često doživljavaju amneziju, piše “Narodnamedicina“.

Gluho doba noći (Atropa belladonna)

Njegov slatki okus i bobičasto voće odgovorni su za većinu slučajeva trovanja. Otrov je odgovoran za njegovu toksičnost je atropin i skopolamin koji se mogu naći u stabljici, lišću, voću, pa čak i korijenju. Otrov, ako se proguta, izaziva paralizu mišićima, uključujući i srce, koje može brzo imati smrtonosne posljedice.


Ageratina altissima

Biljka s ravnim vrhom klastera malih bijelih cvjetova, koja sadrži otrovni alkohol, pod nazivom trematol. Čak i meso i mlijeko iz zatrovanih goveda može imati smrtonosne posljedice ako se proguta. Uobičajeni simptomi uključuju gubitak apetita, mučnina, slabost, bolove u želucu, crveni jezik, nenormalan kiselost krvi, i na kraju smrt.

Ricinus communis

Ricinus se obično uzgaja kao ukrasna biljka zbog svog lijepog izgleda. Samo jedna ili dvije sjemenke su dovoljno da ubije dijete, a samo osam sjemena može lako ubiti odraslog čovjeka. Ricin sprječava sintezu proteina u stanicama i može uzrokovati ozbiljne povraćanje, proljev, napade, i dovesti do smrti.

Krunica graška (Abrus Precatorius)

Krunice graška, inače sadrži abrin, izuzetno smrtonosne ribosome za inhibiciju proteina. Ova biljka je porijeklom iz tropskih područja, a često se koristi za nakit i molitvene krunice. Ako sjeme nije oštećeno nisu otrovne, a ako se oni na neki način oštete mogu biti smrtonosne.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar