loading...

PIJTE BANANU I CIMET JEDAN SAT PRIJE ODLASKA U KREVET I VIDIT ĆETE ŠTA ĆE SE DOGODITI! NEVJEROVATNO!

Naše zdravlje i blagostanje su značajno utiče dobar zimske noći sna. Dobivanje dovoljno kvalitetan san u pravo vrijeme može pomoći u zaštiti vaše mentalno zdravlje, fizičko zdravlje, kvalitetu života, i sigurnost.

Spavanje je bitno kako tokom njega, mozak ima dovoljno vremena da obradi i energiju za svakodnevne aktivnosti i održavati vaše fizičko zdravlje. Dakle, spavanje poboljšava našu sposobnost koncentracije, poboljšava sposobnost za čišćenje mozga i podmlađuje tijelo.

S druge strane, loš san može biti uzrokovan nekoliko faktora, ali najčešći uzroci uključuju loše navike u ishrani, anksioznost, nedostatak minerala, i način života. Nedostatak sna dovodi do najniže energije, depresija, slabost, mučnina i povećanog rizika od hipertenzije.


Najnovije istraživanje je istakao neke prilično zabrinjavajuće brojke, pokazuju da 50-70 miliona Amerikanaca pati od poremećaja spavanja i loše sna. To je jasno zašto toliko ljudi su razdražljivi i stalno umoran.

Ipak, postoji prirodan način da se pomogne sebe u ovom slučaju. Danas ćemo vam pokazati kako da konzumiraju banane i cimet u obliku čaja kao spavanja snack u cilju rješavanja pitanja spavanje.

Ova dva sastojka su od velike koristi za naše zdravlje i tijelo.

Banane su bogat izvor kalija i magnezija, koji su minerali koji poboljšavaju kvalitetu sna. Ovi minerali također pomažu mišiće i vene opustiti i uništiti negativnih uticaja višak kortizola (anksioznosti). Banane sadrže amino kiselina, triptofan, koja pomaže da se podigne nivo serotonina koji pomažu regulirati obrasce spavanja.

Drugi sastojak ovog recepta, cimet, sadrži izvanredan eterična ulja, kao što je eugenol, koji je phenylpropanoids klasi hemijskog elementa koji daje slatko, prijatan aromatičan miris, kao i vitamina A, pantotenske kiseline, niacina, i piridoksin. Ovaj začin je također vrlo korisno za svoje zdravlje, jer olakšava i opušta tijelo. Osim toga, pomaže probavu i cirkulaciju krvi.

Sastojci:

1 banana
Prstohvat cimeta
1 litra vode
Način pripreme:

Kuhati vodu u malom loncu. Cut krajevima banana, a zatim dodajte ih u ključalu vodu. Neka kuhati za deset minuta, a onda sipajte vodu u Tea Cup ili šolja kroz cjedilo. Sada, dodajte prstohvat cimeta za poboljšanje ukusa i koristi svoje amazing svojstva.

Koristite:

Trebalo bi da konzumirate ovaj izuzetan čaja 1 sat prije odlaska u krevet.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar