loading...

BRZA I JENOSTAVNA... MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA! ZA 10 MINUTA GOTOVA

Brza i jenostavna... ma savršena

 Sastojci

    2 žličice Instant želatine Dolcela
    3 žlice vode
    200 ml vrhnja za šlag
    200 g tamne čokolade za kuhanje


Priprema

    1.

    Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8") u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
    2.

    U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu. Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)
    Savjet

    Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.

Posluživanje

Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite.

Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi.

Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze... javim dojmove :)



Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar