Lagani desert koji mami i izgledom i ukusom- Orange snite



 Sastojci

    Za biskvit:
    6kom bjelanjaka
    6kasika secera u prahu
    2kasike limunovog soka
    1 Vanilin šećer Dolcela
    50gr przenih mljevenih ljesnika
    150gr krupnije mljevenih oraha
    Za krem:
    6kom zumanjaka
    6kasika secera
    2kom Vanilin šećer Dolcela
    1 Puding okus vanilija Dolcela
    2kasike Gussnela Dolcela (gustina)
    5dcl mlijeka
    3dcl soka od narandže
    ribana korica od 2 narandze
    100gr maslaca
    1dcl Slatkog vrhnja Dolcela
    2 slag kreme od vanilije
    coko stapici,filetirana narandza,listici mente




Priprema

    1.    Pomijesati vanil secer sa secerom u prahu
    2.
    Pomijesati ljesnike i orahe
    3.
    Mutiti bjelanjke uz postepeno dodavanje secera i limunovog soka u cvrst snijeg
    4.
    U umucene bjelanjke dodati orahe i ljesnike uz ganamo mijesanje
    5.
    Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i ravnomjerno rasporediti.
    6.
    Peci na 180C oko 15min(biskvit ce se odvojiti or ruba papira za pecenje kada je gotov)
    7.
    Ohladiti ga i isjeci na tri jednaka dijela
    8.
    U mlijeko dodati secer,vanil secer,ribanu koricu narandze i pola soka od narandze te staviti da prokuha pa smanjiti temperaturu na minimum.
    9.

    Zumanca pomijesati sa polovinom soka,dodati prah za puding,dodati i gustin i sve izmiksati da ne bude grudvica.
    10.
    Izmiksanu masu uliti u mlijeko i kuhati uz neprestano mijesanje dok se masa ne stegne.
    11.

    Prekriti je sa prozirnom folijom i ohladiti.
    12.
    Pjenasto umutiti 100gr maslaca pa dodati ohladjenu masu i sve sjediniti.
    13.

    U sjedinjenu masu umijesati i 1dcl umucenog vrhnja za slag,
    14.

    Podijeliti masu ma 3 jednaka dijela i premazati preko biskvita.
    15.

    2slag kreme od vanilije umutiti prema uputstvu te s njima dekorisati kolac.
    16.

    Dekoraciju upotpuniti sa filetiranim narandzama,listicima mente i coko stapicima

Posluživanje

Kolac predhodno ohladiti pa posluziti..




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar